Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

01. 10. 2020. 22:52   >>  22:55

VANREDNO NA ISTOKU

Ukrajina: U požarima stradalo devetoro ljudi

U šumskim požarima koji su zahvatili Lugansku oblast na istoku Ukrajine život je izgubilo devet ljudi, dok je 14 osoba hospitalizovano.

Iz službe za vanredne situacije kazali su da su, potpomognuti jakim vjetrovima, požari zahvatili oko 11 hiljada hektara, ugrozivši 31 naselje, iz kojih je evakuisano 120 ljudi.

Vlasti su saopštile da je do sada potvrđeno 146 požara i da je većina ugašena, a lokalne agencije su prijavile da je u požarima oštećeno najmanje 250 kuća, prenosi Rojters.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su požari možda izazvani granatiranjem iz obližnjeg područja, koje kontrolišu proruski separatisti.

Kancelarija ukrajinskog predsjednika pozvala je organe reda da otkriju uzroke požara.

U saopštenju je navedeno da uzroci ovako velikih požara moraju da budu otkriveni, kao i da su uzete u obzir informacije, da bi bar neki požari mogli da budu izazvani "provokativnim granatiranjem koje je moglo da bude sprovedeno iz privremeno okupirane teritorije".

U septembru ukrajinska vojska optužila je proruske snage za kršenje prekida vatre sa vladinim snagama.

U sukobu ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika od 2014. godine ubijeno je više od 13 hiljada ljudi.

Primirje je sklopljeno 2015. godine u Minsku, ali se i dalje dešavaju sporadični sukobi sa žrtvama među civilima, ukrajinskim vojnicima i pripadnicima proruskih snaga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније