Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 10. 2020. 23:10 >> 23:10

SUD U LONDONU

Odluka o izručenju Asanža u SAD 4. januara

Britansko pravosuđe će 4. januara donijeti odluku o izručenju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u SAD, saopštio je danas sudija zadužen za taj slučaj.

Prema riječima sudije Vanese Baretser, Asanž (49) će u očekivanju sudske odluke ostati u zatvoru.

Osnivač Vikiliksa je 11. aprila 2019. izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu u koju se sklonio 2012. i britanska policija ga je odmah uhapsila.

SAD su zatražile izručenje Asanža koji se suočava sa ukupno 18 tačaka američke optužnice, a ukoliko bude osuđen za špijunažu i izdaju objavljivanjem tajnih državnih dokumenata, prijeti mu višedecenijska kazna zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније