Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 10. 2020. 11:51 >> 11:51

MERKELOVA UPOZORAVA

Tanka linija između rata i mira u istočnom Mediteranu

Kao da niko ne shvata koliko je tanka linija između vojnog konflikta i mirovnog rješenja, konstatovala je njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu.

Ona je to izjavila povodom rastućih tenzija u istočnom Mediteranu između Turske i Grčke i Turske i Kipra.

Uoči današnjeg samita EU sa Turskom, Merkelova se osvrnula na pritužbe o kršenju ljudskih prava u Turskoj, ali nije propustila da oda priznanje zvaničnoj Ankari za "spektakularne i zapažene zasluge tokom izbjegličke krize u zemlji koja i sama 4 miliona izbjeglica, više od bilo koje druge zemlje na svijetu", prenijela je grčka agencija ANA.

"U svakoj prilici moramo da redefinišemo naše odnose sa Turskom i da insistiramo na saradnji povodom svih značajnih, zajedničkih problema i otvorenih pitanja", ukazala je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније