Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 10. 2020. 10:29   >>  10:31

''NEMA DRUGOG OBJAŠNJENJA''

Navaljni optužuje Putina da stoji iza njegovog trovanja

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da stoji iza njegovog trovanja, piše danas njemački list Špigel.

"Tvrdim da Putin stoji iza toga, ne vidim drugo objašnjenje", izjavio je Navaljni u intervjuu Špigelu koji je na internetu objavio dijelove razgovora.

Navaljni je kazao da mu je sada dužnost "da ostane onakav kakav jeste, neko ko se ne plaši". "A ja se ne plašim", poručio je on.

Prema Špigelu, Navaljni je u intervjuu koji će kasnije danas biti objavljen u cjelini, rekao da namjerava da se vrati u Rusiju nakon što se oporavi.

Navaljni se nalazi u Berlinu na rehabilitaciji nakon hospitalizacije zbog trovanja agensom "novičok".

Navaljni (42), najistaknutiji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina prebačen je u Njemačku dva dana pošto mu je pozlilo 20. avgusta na domaćem ljetu u Rusiji.

Njemački stručnjaci za hemijsko oružje utvrdili su da je Navaljni otrovan agensom "novičok" iz sovjetske ere, što je podstaklo Berlin da traži od Rusije da ispita taj slučaj.

Navaljni je držan u indukovanoj komi više od dvije nedjelje i lečen je protivotrovom. Članovi njegovog tima optužili su Kremlj za umiješanost u trovanju, a te optužbe su ruski zvaničnici čvrsto negirali.

Kremlj je ljutito reagovao na pozive kancelarke Merkel i drugih ličnosti da odgovore na pitanja o trovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније