Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 10. 2020. 14:26 >> 14:25

RANO JUTROS

Tramp potpisao zakon o privremenom finansiranju države

Predsjednik SAD potpisao je rano jutros budžetski zakon za privremeno finansiranje vlade do 11. decembra, sprečavajući prijetnju takozvanog "šatdauna", zaustavljanja rada savezne vlade zbog nedostatka državnog finansiranja.

Predlog zakona sinoć je usvojen ubjedljivom većinom u Senatu, sa 84 glasova prema 10. Tekst su podržale obje partije poslije dogovora koji su prošle nedjelje postigli demokrate i republikanci u Senatu i Bijeloj kući.

Tekst je prošle nedjelje usvojio Predstavnički dom gdje su većinski demokrate.

Nova fiskalna godina počinje 1. oktobra.

Ovim zakonom, nazvanim tekuća rezolucija, ili CR u govoru Vašingtona, održava se rad svake savezne agencije na sadašnjem nivou finansiranja do 11. decembra, čime se održava vlada i poslije izbora 3. novembra koji bi mogli da dovedu do izmjene odnosa snaga u Vašingtonu.

Zakonom se takođe produžavaju brojni programi čije finansiranje ili odobrenje ističe 30. septembra. On takođe finansira moguću tranzicionu administraciju ukoliko na predsjedničkim izborima pobijedi demokrata Džo Bajden.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније