Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2020. 17:32 >> 17:31
1

NAKON DEMONSTRACIJA

Velika Britanija uvela sankcije Lukašenku

Velika Britanija je danas uvela sankcije bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku, njegovom sinu i za još šest visokih vladinih zvaničnika nakon spornih predsjedničkih izbora i suzbijanja demonstracija u Belorusiji.

 

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab rekao je da su sankcije uvedene kao dio koordiniranog pristupa sa Kanadom "sa težnjom da se podrže demokratske vrednosti i izvrši pritisak na one koji su odgovorni za represiju".

Mjere uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine za osam osoba iz bjeloruske vlade, uključujući Lukašenka, njegovog sina Viktora Lukašenka i šefa predsjedničke administracije, Igora Sergenka.

Kanada je uvela slične sankcije.

Britanska vlada je saopštila da je Aleksandar Lukašenko prvi lider koji je sankcionisan u skladu sa novim britanskim režimom sankcija za ljudska prava, koji je uveden u julu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније