Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

28. 09. 2020. 17:49 >> 17:55

TIHANOVSKA POZVALA

Makron za posrednika u rješavanju krize u Bjelorusiji

Liderka bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska pozvala je danas francuskog predsjednika Emanuela Makrona da bude "posrednik koji je prijeko potreban" za rješavanje krize u Bjelorusiji.

"Prijeko nam je potreban posrednik kako bismo spriječili dalje prolivanje krvi. Makron bi mogao da bude taj posrednik i mogao bi da utiče na (ruskog predsjednika Vladimira) Putina sa kojim je u dobrim odnosima", rekla je agenciji Frans pres Tihanovska.

Tihanovska je zatražila sastanak sa Makronom koji danas i sjutra boravi u Viljnusu.

Glavna protivnica Lukašenka na izborima Svetlana Tihanovska otišla je u Litvaniju odmah poslije glasanja.

Bjelorusija je pogođena političkom krizom od predsjedničkih izbora, kada su širom zemlje počeli masovni antivladini protesti, inicirani zvaničnim rezultatima glasanja prema kojima je Lukašenko osvojio više od 80 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније