Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (B92) ]

26. 09. 2020. 20:03 >> 20:05

NESREĆA U UKRAJINI

Jedini preživjeli nije iskočio iz aviona

Jedini kadet koji je preživio pad ukrajinskog vojnog aviona kod Harkova opisao je šta se dešavalo.

"Sve je bilo kao u kompjuterskoj igrici", rekao je on u razgovoru s predstavnicima lokalne administracije.

"On se ne sjeća svega. U jednom momentu je izgubio svijest, a poslije kada se povratio, izvukao se iz krhotina aviona i počeo da gasi plamen na jednom od svojih kolega", rekao je šef administracije u Harkovu Aleksej Kučer.

Kako je dodao, kadet nije iskočio iz aviona da bi se spasao, kako se prvobitno mislilo.

Preživjelog kadeta u bolnici je posjetio i predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski koji je ranije danas obišao mjesto nesreće.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u petak uveče u blizini grada Čugujev u Harkovskoj oblasti tokom trenažnog leta. U avionu je bilo 27 osoba: sedam članova posade i 20 kadeta, jednom kadetu nije bilo dozvoljeno da leti. Njih 26 je poginulo.

Dvojica kadeta su uspjela da se izvuku iz aviona, ali jedan od njih je potom preminuo u bolnici.

Još juče su mediji prenijeli da je najverovatniji uzrok pada aviona problem s motorom, a majka jednog od poginulih pilota tvrdi da joj je sin dan prije nesreće rekao da avion nije u ispravnom stanju i da otkazuju motori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније