Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta ]

26. 09. 2020. 06:52   >>  07:08

NAPAD U PARIZU

Osumnjičeni nije bio na listi ekstremista

Francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma otvorilo je istragu o ranjavanju dvije osobe nožem u Parizu, ispred zgrade nekadašnje kancelarije satiričnog časopisa "Šarli ebdo".



U odvojenim akcijama policije uhapšene su dvije osumnjičene osobe, nedugo poslije napada u petak u kojem su dvije osobe ranjene nožem.

Glavni osumnjičeni za napad u petak, bio je hapšen prije mjesec dana zbog nošenja šrafcigera, ali nije bio na listi radikalnih islamista, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Mladić koji je u Francusku došao prije tri godine kao maloljetnik bez pratnje, uhapšen je nedaleko od mjesta napada. Na tom mjestu su desetine ljudi ubijene 2015. godine, u napadu islamskih ekstremista na redakciju časopisa "Šarli ebdo".

Darmanen je kazao da je mladić očigledno došao iz Pakistana, ali da njegov identitet još nije potvrđen.

"Očigledno je u pitanju akt islamskog terorizma. Imamo malo sumnje u to. To je novi krvav napad protiv naše zemlje, protiv novinara, protiv ovog društva", naveo je Darmanen.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније