Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 09. 2020. 22:42   >>  22:44

BRZO REAGOVALI

Navaljni zahvalio ruskim pilotima i ljekarima

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se u Njemačkoj oporavlja od posljedica trovanja, zahvalio je ruskim pilotima i ljekarima na brzoj reakciji kada je pao u komu tokom ljeta iz Sibira.

Navaljni, kojem je pozlilo 20. avgusta u avionu za Moskvu, poslije čega je gotovo tri nedjelje bio u komi, napisao je na Instagramu da su piloti "brzo sletjeli u Omsk" i da su mu ljekari na aerodromu "ubrizgali dozu atropina", momentalno prepoznavši "trovanje otrovnom supstancom".

"Hvala vam, nepoznati prijatelji dobrog srca. Vi ste dobri ljudi", napisao je 44-godišnji političar, uz sliku na kojoj je zagrljen sa ženom Julijom.

Pošto je proveo 48 sati u bolnici u Omsku, čiji su doktori rekli da u njegovom tijelu nisu našli tragove bilo kakvog trovanja, Navaljni je prebačen u berlinsku bolnicu Šarite.

Njemački stručnjaci za hemijsko oružje objavili su da su utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agenskom "novičok", razvijenim u sovjetsko doba, i da su taj nalaz potvrdile i laboratorije u Francuskoj i Švedskoj.

Navaljni, najveći protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina, izašao je iz bolnice ove nedelje. Njegov tim za trovanje krivi Kremlj, čiji zvaničnici odbacuju optužbe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније