Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

25. 09. 2020. 09:24 >> 09:23

NEUOBIČAJEN ČIN

Džong Un se izvinio za ubistvo južnokorejskog zvaničnika

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un izvinio se za ubistvo južnokorejskog zvaničnika blizu sporne morske granice dvije rivalske zemlje, navodeći da mu je "jako žao" zbog "neočekivanog, i nesrećnog" incidenta, javljeno je danas iz predsjedništva Južne Koreje.

Vrlo je neuobičajeno za sjevernokorejskog vođu da se izvini Južnoj Koreji po bilo kom pitanju, navodi agencija AP.

Očekuje se da će njegovo izvinjenje ublažiti osjećanja protiv Pjongjanga u Južnoj Koreji i rastuće kritike južnokorejskog predsjednika Mun Džae-Ina oko smrti zvaničnika ove nedelje.

"Drugu Kim Džong Unu je jako ža što je razočarao predsjednika Mun Dža-ina, i južnokorejske građane zbog toga što se dogodio neočekivan, nesrećan incident", u vrijeme kada se Južna Koreja bori sa pandemijom korona virusa, navedeno je u poruci iz Sjeverne Koreje, prenijeto je iz južnokorejskog predsjedništva.

Južna Koreja juče je optužila svog sjevernog susjeda da je pucala i ubila jednog od njenih zvaničnika koji je, kako izgleda, pokušao da prebjegne i da je spalila njegovo tijelo pošto je on nađen na plovećem predmetu u sjevernokorejskim vodama ranije ove nedjelje.

Južnokorejski zvaničnici osudili su Sjevernu Koreju za gnusni čin i tražili da se kazne odgovorni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније