Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 09. 2020. 08:28   >>  09:17

GLASANJE PRIJE IZBORA

Tramp razmatra pet žena za sudiju Vrhovnog suda

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da razmatra pažljivo pet žena za nominaciju da popuni mjesto pokojne sudije Rut Bejder Ginsburg u Vrhovnom sudu zemlje.

On je rekao da će odluku donijeti vjerovatno u petak ili subotu. Tramp je rekao da vjeruje da senatori imaju dovoljno vremena da procijene imenovanu sudiju i da glasaju prije predsjedničkih izbora 3. novembra. Rekao je da bi to poslalo poruku solidarnosti i da on ima obavezu to da uradi.

Demokrate su rekle da bi republikanci trebalo da slijede presedan koji su napravili 2016. kada je vođa republikanske većine u Senatu Mič Mekonel odbio da djeluje na nominaciju tadašnjeg predsjednika Baraka Obame, navodeći da ne može u izbornoj godini. Obama je imenovao Merika Garlanda da naslijedi pokojnog sudiju Antonina Skaliju.

Predsjednički izbori u SAD su za 43 dana.

Tramp je rekao da su glasači stavili republikanske senatore u položaj da naprave izbor zbog "određene ideologije" i da bi politički bilo loše za njih da čekaju da glasaju o popuni mjesta u Vrhovnom sudu. Sudije u Vrhovnom sudu SAD se biraju na doživotnu dužnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније