Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 09. 2019. 10:25 >> 10:52

SUMNJA SE DA JE IZ KANADE

U Bijelu kuću poslata koverta sa otrovom ricinom

Američki zvaničnici presreli su kovertu poslatu Bijeloj kući u kojoj se nalazio otrov ricin, rekao je američki federalni zvaničnik agenciji Asošijeted Pres.

Izgleda da je pismo poslato iz Kanade, navodi se u saopštenju kanadske policije koja kaže da pomaže Ef-Bi-Aju (FBI).

Pismo je presretnuto u vladinom objektu koji provjerava poštu adresiranu na Bijelu kuću i predsjednika Donalda Trampa, rekao je američki zvaničnik.

Preliminarna istraga pokazala je da je sadržaj pozitivan na ricin, otrov koji se prirodno nalazi u ricinusovom zrnu, rekao je američki zvaničnik.

Federalni istražitelji utvrđuju odakle i ko je poslao kovertu poštom.

FBI je saopštio da su njegovi agenti zajedno sa službom poštanske inspekcije vodili istragu i da "nema poznate prijetnje po javnu bezbjednost".

Veteran mornarice uhapšen je 2018. godine i priznao da je Trampu i članovima njegove administracije slao koverte u kojima se nalazila supstanca iz koje potiče ricin.

Vlasti su saopštile da je Vilijam Klajd Alen III koverte sa mlevenim ricinusovim prahom poslao predsjedniku, direktoru FBI-a Kristoferu Vreju, tadašnjem ministru odbrane Džimu Matisu, direktoru CIA, glavnom oficiru mornarice. Pisma su presretnuta, a niko nije povrijeđen.

Muškarac iz Misisipija je 2014. godine osuđen je na 25 godina zatvora jer je tadašnjem predsjedniku Baraku Obami i drugim zvaničnicima poslao pisma zaprašena ricinom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније