Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 09. 2020. 22:02 >> 22:02

POMPEO OBJAVIO

Ostavka američkog ambasadora u Kini

Američki ambasador u Kini Teri Branstad podnio je ostavku, objavio je danas američki šef diplomatije Majk Pompeo.

Za sada nije naveden razlog za njegovu ostavku.

Zahvaljujući Branstadu na njegovim uslugama američki državni sekretar je u Tviter prouci napisao da je on "doprinio ponovnom uranvoteženju odnosa između SAD i Kine da bi bili više zasnovani na bilateralnim i ravnopravnim rezultatima".

Sedamdesettrogodišnji Branstad je bio dva puta guverner američke države Ajove. Bio je na položaju ambasadora u Pekingu od 2017. godine gdje je predstavljao Vašington tokom perioda tenzija sa Kinom oko trgovine, lokalnih teritorijalnih pretenzija, pandemije i nereda u Honkgongu.

U junu ga je pozvao Peking na razgovor pošto je američki predsjednik Donald Tramp potpisao zakon odobravajući sankcije protiv hongkonških zvaničnika, što je kinesko ministarstvo spoljnih poslova označilo kao "grubo miješanje u unutrašnje poslove Kine".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније