Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B. B. ]

13. 09. 2020. 12:32 >> 12:30

U RUSIJI

Glavni dan glasanja na lokalnim izborima

U Rusiji je danas glavni dan glasanja na regionalnim i lokalnim izborima, kao i na izborima za poslanike regionalnih skupština, prenosi TAS.

 

Lokalni i regionalni izbori u Rusiji uobičajeno traju jedan dan i održavaju se druge nedjelje u septrembru. Ove godine se, međutim, odstupilo od ove prakse, zbog pandemije korona virusa. Glasanje je počelo 11. septembra i traje tri dana, a današnji dan glasanja označen je kao glavni.

Izbori se održavaju u 83 regiona Rusije na više od 56.000 glasačkih mjesta. Građani će za gubernatora glasati u 18 regiona, a u pet gradova biće održani i izbori za gradonačelnika.

Na izborima učestvuje oko 171.000 kandidata iz 36 političkih stranaka, kao i oko 40.000 nezavisnih kandidata.

Na glasačkim mjestima preduzete su stroge mjere predostrožnosti u cilju zaštite od korona virusa. Prostori su dezinfikovani, nošenje zaštinih maski je obavezno, a građanima se prije ulaska mjeri temperatura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније