Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (B92) ]

12. 09. 2020. 21:41   >>  21:44

KOD PALATE PREDSJEDNIKA

Liban: Sukob vojske i demonstranata

Libanski vojnici pucali su bojevom municijom u vazduh, a potom i gumenim mecima, kako bi spriječili stotine demonstranata da dođu do predsjedničke palate.

Pristalice predsjednika Libana Mišela Auna pozvale su na kontra-protest na istom mestu, što je povećalo tenzije. Stotine vojnika razdvajale su dvije grupe.

Kada su protivnici vlasti pokušali da probiju kordon na putu ka palati, vojnici su prvo pucali bojevom municijom u vazduh, a potom i gumenim mecima, kako bi ih rastjerali.

Neki demonstranti su bacali kamenice i grane na vojnike i povrijedili nekoliko njih.

U bejrutskoj luci je 4. avgusta eksplodiralo oko 3.000 tona amonijum nitrata, godinama nepropisno uskladištenog.

Ni poslije više od pet nedjelja nije poznato šta je izazvalo požar koji je doveo do eksplozije i još niko nije pozvan na odgovornost.

U eksploziji je povrijeđeno 6.500 ljudi i načinjena je velika materijalna šteta.

Taj događaj je dodatno pogoršao tešku ekonomsku krizu u zemlji, izazvanu višedecenijskom korupcijom i lošim upravljanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније