Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije

12. 09. 2020. 21:03 >> 21:03
1

OSVRNUO SE NA KOLONIJALNU PROŠLOST FRANCUSKE

Erdogan oštro upozorio Makrona poslije kritika

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je odgovorio predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu na kritiku turskih aktivnosti u istočnom Mediteranu kojima se protive Grčka i EU.

"Imaćete mnogo više problema sa mnom, nemojte da se petljajte s turskom nacijom i sa Turskom", poručio je Erdogan Makronu, prenosi Beta.

Erdogan je dodao da Pariz nema prava da kritikuje Tursku, imajući u vidu francusku kolonijalnu prošlost.

"Gospodine Makron, ti ne znaš istoriju. Ne znaš ni istoriju Francuske. Zato, ne bavi se turskim narodom i ne bavi se Turskom. Ne možete nam vi držati predavanja o ljudskosti", kazao je turski predsjednik, prenosi Anadolija.

Makron je juče rekao da Evropa treba da bude "jasna i glasna" prema Erdoganovoj vladi zbog njenih poteza.

Francuska i Turska, obje članice NATO, spore se oko embarga na oružje Libiji i situacije u istočnom Mediteranu, gdje je Pariz na strani Grčke i Kipra, članica EU.

Atina i Nikozija optužuju Tursku da traži nalazišta nafte i gasa u njihovim vodama, dok Ankara navodi da ima jednaka prava kao oni na resurse u tim vodama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније