Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 09. 2020. 23:00   >>  22:59

JOŠ ŠEST MJESECI

EU produžila sankcije ruskim kompanijama i pojedincima

Evropska unija produžila je za šest mjeseci sankcije ruskim kompanijama i pojedincima optužujući ih za povredu teritorijalnog integriteta Ukrajine, saopšteno je danas iz Brisela.

 

U saopštenju je navedeno da se zabrane putovanja i zamrzavanje imovine za 175 ljudi i 44 entiteta, koje uglavnom čine kompanije, banke, udruženja ili druge organizacije, biti produženi do 15. marta sljedeće godine.

EU je uvela sankcije Rusiji poslije aneksije Krima 2014. godine i odbija da prizna tamošnju vlast Moskve.

EU ima odvojene sankcije usmjerene na rusku ekonomiju i druge restriktivne mjere povezane sa pripajanjem Krima i Sevastopolja. Sankcije koje se odnose na ruski finansijski, energetski i odbrambeni sektor, kao i na robu koja može da se koristiti i u civilne i vojne svrhe, EU je krajem juna produžila do 31. januara.

Među onima kojima su danas produžene sankcije jer nastavljaju da “podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine” je i nekoliko političara na Krimu i u Sevastopolju i ruski zvaničnici optuženi da podržavaju odluku o razmještanju trupa u Ukrajinu ili njihove akcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније