Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

06. 09. 2020. 18:50   >>  18:50

KINA

Na protestima u Hongkongu uhapšeno najmanje 90 ljudi

Više stotina građana Hongkonga danas je protestovalo zbog usvajanja restriktivnog kineskog zakona o nacionalnoj bezbjednosti i zbog odlaganja izbora za zakonodavni savjet Hongkonga, a policija je uhapsila najmanje 90 demonstranata.

Izbori su bili zakazani za danas, ali ih je izvršna načelnica Hongkonga Keri Lam još 31. jula odložila za godinu, navodeći kao razlog pandemiju koronavirusa, prenosi AP.

Kritičari međutim tvrde da je Lamova bila zabrinuta da bi opozicija mogla da osvoji većinu u zakonodavnom savjetu Hongkonga ako izbori budu održani na vrijeme.

Antivladini protesti održavaju se u Hongkongu gotovo svakog vikenda od juna prošle godine.

Krećući se u protestnom maršu, demonstranti su i danas nosili transparente i uzvikivali antirežimske slogane kao što je "Oslobodimo Hongkong", što je novim zakonom izričito zabranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније