Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

03. 09. 2020. 09:29 >> 09:28

DRUGO TROMESEČJE

Budžet Norveške u deficitu prvi put za 25 godina

Norveška državna potrošnja premašila je u drugom tromjesečju prihode prvi put za 25 godina, objavio je statistički ured SSB.

Iz statističkog ureda su saopštili da je državni sektor u velikoj meri zaštitio privatni od pada prihoda u krizi izazvanoj koronavirusom.

Budžet je u drugom tromesečju zabilježio deficit od 83 milijarde NOK, odnosno 9,5 milijardi USD, prenosi Tanjug.

Pandemija koronavirusa prouzrokovala je nagli pad poreskih prihoda i cijena sirove nafte, glavnog norveškog izvoznog proizvoda, a potrošnja je porasla kako bi se zaštitila ekonomija.

"Dividende koje isplaćuju državni stabilizacioni fond i preduzeća takođe su pale, a oštro je smanjen i prihod države od vlasničkih udela u naftnoj industriji", navodi norveški statistički ured.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније