Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 10. 2013. 14:40 >> 14:40

OBEĆALI NAPREDAK

Kina priznala nedostatak u ljudskim pravima

Kina je danas, nakon izvještaja UN o stanju ljudskih prava u toj zemlji, priznala da i dalje ima nedostataka po tom pitanju, ali insistira da je smanjila siromaštvo, produbila pravosudne reforme i zaštitu etničkih manjina.

 

 

Kina je obećala napredak na Vijeću UN za ljudska prava, koji svake četiri godine procjenjuje stanje ljudskih prava u svakoj zemlji.

Druge članice Vijeća tražile su bolji položaj žena, ljudi sa posebnim potrebama i etničkih manjina, kao i za niz poboljšanja u pravosuđu, poput ublažavanja kazni u slučajevima sa smrtnom kaznom i pritvora aktivista koji se bore za ljudska prava.

Tibetanski aktivisti su uspjeli da prođu obezbjeđenje UN i uđu u Palatu nacija u Ženevi, gdje se održava sastanak Vijeća za ljudska prava i odmotaju natpis kojim se kritikuje kineska uprava na Tibetu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније