Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 08. 2020. 07:33 >> 07:34

KORISTILI IH EKSTREMISTI

SAD zaplijenile milione dolara sa kriptovalutnih naloga

SAD su saopštile da su zaplijenile milione dolara sa kriptovalutnih naloga koje su ekstremističke organizacije u inostranstvu koristile za finansiranje nasilnih operacija.

Ministarstvo pravde SAD navelo je da su ekstremističke grupe, me]u kojima su Al Kaida i Islamska država, koristile naloge za dolazak do donacija.

Izme]u ostalog, grupe su se koristile i prevarom koja je, prema riječima američkih zvaničnika, imala za cilj prodaju lažne zaštitne opreme za korona virus.

Američki zvaničnici opisali su operaciju kao do sada najveću zapljenu sredstava u obliku digitalne valute povezanu s terorizmom.

Kriptovalute kao što je bitkoin često se koriste za nedozvoljene transakcije jer je rašireno uvjerenje da im vlasti teško ulaze u trag.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније