Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ Objavila: R.B. ]

12. 08. 2020. 10:28 >> 10:30
1

TRAMP

"Amerikanci će morati da uče kineski ako Bajden pobijedi"

Amerikanci će morati učiti kineski jezik ako Džo Bajden bude izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, poručio je aktuelni predsjednik Donald Tramp.

U radijskom intervjuu za konzervativno orijentisanog novinara Hjua Hjuita, Tramp je o sebi govorio u trećem licu jednine, navodi CNN.

"SAD će biti u vlasništvu Kine ako Donald Tramp izgubi. Ako ne pobijedim na izborima, Kina će posjedovati SAD. Moraćeteda naučite kineski jezik. Želite znati istinu", kazao je.

Odnosi SAD-a s Kinom u središtu su predizborne kampanje republikanca Trampa i demokrate Bajdena. Tramp krivi najmnogoljudniju zemlju svijeta za širenje koronavirusa i prikrivanje podataka o virusu još od trenutka kada se pojavio u ljudskoj populacij. Njegova administracija je povukla nekoliko poteza kojima je izazvala napetosti u odnosima s ovom državom.

Međutim, Tramp odbija da osudi neke vrlo sporne postupke Kine. Navodno je odlučio da ne osudi odnos kineskih vlasti prema ujgurskim muslimanima i prestao je osuđvati suzbijanje političkih sloboda u Hong Kongu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније