Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: R.B. ]

08. 08. 2020. 07:35 >> 09:39

AVIONSKA NESREĆA

Novi bilans: 18 stradalih u Indiji

U nesreći aviona kompanije Er India Eksres (Air India Express) poginulo je 18 ljudi i 123 je povrijeđeno. Avion je pri slijetanju uz jaku kišu u južnoj Indiji skliznuo sa piste i prepolovio se, javila je policija novi bilans.

U letjelici, dvije godine starom Boingu 737-800 koja je putovala iz Dubaija do Kozhikodea, u državi Kerala u južnoj Indiji bilo je 190 ljudi.

Predstavnik policije Abdul Karim rekao je da je među mrtvima i jedan od pilota, kao i da je među povređenim njih 15 u kritičnom stanju i da su spasilačke operacije završene.

Portparol Ministrarstva za civilnu avijaciju Radživ Džain rekao je da na letjelici nije izbio požar poslije slijetanja i prelamanja na dva dijela. To je bio let koji je vraćao indijske državaljane u zemlju, rekli su zvaničnici.

Redovni komercijalni letovi prekinuti su u Indiji zbog epidemije korona virusa.

Džain je rekao da je na letjelilci bilo 174 odraslih putnika, 10 djece, dva pilota i četiri člana posade.

Amitab Kant, šef vladine komisije za planiranje, rekao je da se pista nalazi na brdu sa dubokim usecima sa obje strane, što otežava slijetanje.

"Incident se dogodio zbog jake kiše i slabe vidljivosti, ovo je zaista strašno", rekao je on za NDTV.

Avion je prešao ivicu piste i pao niz provaliju duboku deset metara, prema Minstarstvu avijacije. Televizijski snimci pokazuju djelove raskomadanog trupa opkoljenog spasilačkim ekipama koje ga polivaju vodom u mraku, mada je rečeno da nije izbio požar.

Air India Express je ogranak kompanije Air India.

Indijski premijer Narendra Modi je u Tviter poruci napisao da je teško pogođen avionskom nesrećom u Kohikodeu i da je razgovarao sa šefom države Kerala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније