Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

07. 08. 2020. 09:13   >>  09:15

LIBANCI OGORČENI

Demonstracije u Bejrutu, policija koristila suzavac

Policija je upotrijebila suzavac u Bejrutu da bi rasterala više desetina demonstranata koji su tokom noći izašli na ulice da izraze veliko nezadovoljstvo libanskim liderima, posebno poslije eksplozije u luci ove sedmice koja je simbol nekompetentnosti i korupcije vlasti.

Demonstranti su lomili izloge i bacali kamenice na policajce u kvartu u okolini parlamenta, javila je libanska državna novinska agencija.

Među demonstrantima ima povrijeđenih, navela je agencija.

Incidenti su izbili uoči velikih antivladinih demonstracija zakazanih za subotu.

Za mnoge Libance razorna eksplozija je bila kap koja je prelila čašu poslije niza godina korupcije i lošeg upravljanja političke elite koja je decenijama na vlasti.

Eksplozija u kojoj je poginulo više od 130 ljudi, na hiljade ih je ranjeno, a desetine hiljada ostalo bez krova nad glavom je izazvana, kako se vjeruje, požarom koji je zahvatio zalihe 2.750 tona izuzetno eksplozivnog amonijum nitrata, a koje su vlasti ostavile u skladištu da stoji godinama uprkos ponovljenim upozorenjima carinskih zvaničnika.

Stanovnici Bejruta iskalili su juče gnjev prema liderima tokom posjete predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Uzvikujući "Revolucija!" oni su se okupili oko Makrona koji je obećao da će vršiti pritisak na političare da sprovedu reforme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније