Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: R.B. ]

06. 08. 2020. 21:28   >>  21:30

SLUŽBENI UREĐAJI

Senat SAD izglasao zabranu upotrebe Tik-toka

Američki Senat jednoglasno je potvrdio zakon kojim se se zaposlenima u federalnim službama zabranjuje da koriste aplikaciju Tik-tok na službenim elektronskim uređajima.

Aplikacija je došla na nišan američkih vlasti pošto je Tik-tok u vlasništvu kineskog "Bajt densa". Kompanija ima rok do 15. septembra da proda popularnu aplikaciju za razmjenu kratkih video-klipova "Majkrosoftu" ili da se suoči sa potpunom zabranom u SAD.

I dok su u toku pregovori "Majkrosofta" i "Bajt densa", Tramp je u svojim željama otišao korak dalje – dio kolača želi i za državu.

Prema kineskim zakonima iz 2017. godine, tamošnje komapanije imaju obavezu da da podrže i sarađuju sa obavještajnom službom.

Prošlog mjeseca Predstavnički dom glasao je za zabranu čime su ispunjeni uslovi da zakon stupi na snagu.

Iz "Tik-toka" ranije su saopštili da njihov "najveći prioritet da promovišu sigurno okruženje koje čuva privatnost korisnika".

Naveli su i da sarađuju sa stručnjacima iz američkog Ministarstva unutrašnje bezbjednosti kako bi "sačuvali aplikaciju od stranog uticaja i mogućeg deljenja lažnih vijesti o predstojećim predsjedničkim izborima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније