Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Mina ]

06. 08. 2020. 22:34   >>  22:42

SUDAN

Zbog poplava ugroženo više od 50 hiljada ljudi

Obilna sezonska kiša uništila je kuće i infrastrukturu širom Sudana i ugrozila više od 50 hiljada ljudi, saopštile su danas Ujedinjene nacije (UN).

Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih poslova u Sudanu rekla je da je posljednjih dana poplava pogodila 14 od 18 sudanskih provincija, prenosi AP.

Države Sjeverni Darfur, Bijeli Nil, Senar i Kasala posljednje su koje su prijavile pojavu oluje i poplave, navodi se u izvještaju.

Meteorološka služba Sudana upozorila je da se očekuje još jakih kiša tokom avgusta i septembra u većem dijelu zemlje.

Prošle godine u poplavama u 16 sudanskih provincija ukupno je nastradalo 78 osoba između jula i avgusta, pokazuju podaci UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније