Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila: R.B. ]

05. 08. 2020. 23:04   >>  23:06

PORAST ZARAZE

Američki kruzeri neće ploviti do kraja oktobra

Američka industrija krstarenja produžila je prekid operacija do kraja oktobra zbog novog izbijanja klastera zaraze korona virusa na brodovima na moru.

Međunarodno udruženje za krstarenja (Cruise Lines International Association - CLIA) koje predstavlja preko 50 kompanija i 95 odsto kapaciteta kruzera koji plove na okeanima, saopštila je danas da ukoliko se promijene uslovi u SAD da će razmotriti dozvoljavanje kraćih plovidbi.

Naređenje o zabrani plovidbe u američkim vodama koje je prvobitno izdao američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) u martu produžen je do 30. septembra. Međunarodno udruženje kruzera produžilo je dvija puta suspenziju putovanja.

Norveška kompanija za krstarenja zaustavila je sva putovanja i u ponedjeljak se izvinila kada je izbila infekcija na jednom brodu i zaraženo je najmanje pet putnika i 36 članova posade. Zdravstvene vlasti strahuju da je brod možda proširio virus u desetinama gradova i sela duž zapadne obale Norveške. Kompanija Hurtigruten koja je bila među prvima koja je ponovo počela da plovi u junu, nudeći putovanja u Norevešku i Njemačku.

Pozitivni testovi na korona virus prijavljeni su ove nedjelje na kruzerima u Italiji i Tahitiju.

Rizik infekcije na kruzeru je povećan zbog skučenog prostora.

Između marta i jula bilo je prijavljeno 2.973 slučajeva Kovida-19 ili bolesti koja liči na to na brodovima u američkim vodama, prema navodima američkog CDC-ija. Sa 10. julom bilo je još 14.702 članova posade na 67 brodova.

"Rojal Karibian Grup" i "Norvidžan kruz lajn", obje bazirane na Floridi rade zajedno sa panelom zdravstvenih stručnjaka da razviju planove za sprečavanje i liječenje Kovida-19 na moru. Detalji se očekuju kasnije ovog mjeseca.

Industrija krstarenja je jako teško pogođena pandemijom. Svaki dan kada brodovi ostaju neaktivni košta 110 miliona dolara u ekonomskoj aktivnosti, prema CLIA. Američke države koje se oslanjaju na industriju kruzera kao što su Florida, Teksas i Aljaska, su posebno teško pogođene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније