Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

05. 08. 2020. 23:28   >>  23:36

RAST ZARAŽENIH

Grčka predlaže ''nedjelju osvješćivanja'' o virusu

Grčka vlada objavila je danas "nedjelju osvješćivanja" o Kovidu-19 poslije porasta broja slučajeva zaraženih. Takvo ponašanje pokušavaju da izazovu među stanovništvom sa dnevnim porukama i objavama o dodatnim mjerama, rekao je za televiziju Mega TV portparol vlade Stelios Pecas.

"Virus je tu on se hrani na našoj nebrizi", rekao je on.

U zemlji je u avgustu zabilježen porast broja zaraza na nivou koji nije viđen od aprila, sa 380 novozaraženih od početka mjeseca.

Vlasti su "lokalizovale tri izvora" zaraze - među Grcima ili osobama sa stalnim boravkom koji redovno prelaze granicu iz balkanskih zemalja, okupljanja kao što su mladih u klubovima, vjenčanja i krštenja i javni transport, rekao je Pecas.

Samo 10 odsto slučajeva u Grčkoj je povezano sa dolaskom stranaca, rekao je danas premijer Kirijakos Micotakis na sastanku vlade.

U Grčkoj je do sada zabilježeno 209 umrlih od korona virusa i više od 4.800 zaraženih.

Prošle nedjelje ministarstvo za civilnu zaštitu objavilo je da je nošenje maske obavezno na svim zatvorenim javnim mjestima i da su posjete staračkim domovima i drugim institucijama gdje su osjetljive osobe ograničene do 15. avgusta.

Micotakis je ipak isključio uvođenje opšte izolacije poslije postepenog vraćanja ekonomskih aktivnosti u maju i otvaranja granica strancima da bi se spasila turistička sezona vitalna za privredu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније