Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi.

05. 08. 2020. 22:03 >> 22:11

ZVANIČNICI SAD

Nema naznaka da je eksplozija u Bejrutu posljedica napada

Dva zvaničnika SAD su danas rekla da nema naznaka da je velika eksplozija koja se dogodila u utorak uveče u glavnom gradu Libana, Bejrutu, bila rezultat napada bilo koje zemlje ili njenih saveznika.

Jedan anonimni zvaničnik Stejt departmenta visokog ranga i član obavještajne zajednice SAD izjavili su za Asošiejted pres da se u ovom trenutku čini da je eksploziju izazvalo nepravilno skladištenje eksploziva.

Zvaničnik Stejt departmenta je  takođe rekao da oni "nemaju pojma" na šta je aludirao predsjednik SAD Donald Tramp kada je tokom brifinga za štampu u Bijeloj kući u utorak rekao da eksplozija "izgleda kao užasan napad".

 Tramp je kasnije u izjavi da su njegovi  "veliki generali" rekli da osjećaju kao da je to bio napad.

Pitanja postavljana Pentagonu o Trampovoj izjavi o napadu upućena su Bijeloj kući.

Najmanje 113 ljudi je izgubilo život u razornoj eksploziji u luci u Bejrutu i desetine su nestale, a povrijeđeno je više od 4.000. ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније