Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi.

05. 08. 2020. 22:38 >> 22:43

NE IDE U MILVOKI

Bajden će virtuelno prihvatiti nominaciju

Predsjednički kandidat američkih demokrata Džo Bajden neće ići u Milvoki da lično prihvati zvaničnu nominaciju svoje partije zbog brige oko širenja korona virusa, saopštili su danas organizatori, potvrdivši vijest koju je ranije javilo više američkih medija.

On neće ići "da bi zaštitio javno zdravlje" u jeku pandemije Kovida-19, objavili su organzatori. 

Organizatori konvencije Demokratske stranke, koja se održava od 17. do 20 avgusta objasnili su da su donijeli tu odluku poslije "konsultacija sa zvaničnicima za javno zdravlje i stručnjacima koji su ukazali na pogoršanje pandemije korona virusa".

Bajden će održati govor u kome zvanično prihvata nominaciju iz američke države Delaver, gdje živi, naveli su organizatori dodajući da će mjesto i vrijeme biti objavljeni kasnije.

Niko od govornika na demokratskoj konvenciji neće ići lično u Milvoki, što znači da će konvencija biti potpuno virtuelna, prenosi Frans pres.

Taj potez je najnoviji primjer kako pandemija utiče na predsjedničke izbore 2020. i najnoviji udarac za tradiocionalne partijske konvencije na kojima se zvanično imenuju predsjednički kandidati i koje su istorijski obilježavale početak jesenje izborne kampanje, piše agencija AP.

Jedan zvaničnik rekao je za Si-En-EN (CNN) da je odluka objavljena interno jutros.

Zdravstveni zvaničnici u američkoj državi Viskonsin, gdje se nalazi Milvoki, obavijestili su komitet za Demokratsku nacionalnu konvenciju da govornici za konvenciju 2020. ne treba da dolaze u Milvoki zbog korona virusa, rekao je izvor za CNN. Tu su uključeni Bajden i njegov potpredsjednički kandidat, čije ime još nije objavljeno, rekao je taj izvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније