Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

25. 07. 2020. 22:50 >> 11:44
10

ERDOGAN

Tuđe nećemo, svoje ne damo

Turska nema aspiracije prema tuđim pravima, teritorijama i prirodnim resursima, ali neće nikom dozvoliti da ostvari pretenzije prema njoj, poručio je turski predsjenik Redžep Tajip Erdogan.

On je putem videokonferencije prisustvovao svečanom otvaranju novoizgrađene zaobilaznice u Amasji, na sjeveru zemlje, i tom prilikom rekao da je Turska donedavno bila pod stalnim prikrivenim sankcijama, blokadama i prijetnjama, a da je sada to država sa kojom svi žele da sarađuju.

Erdogan je kazao da je Turska još jednom razočarala one krugove koji su očekivali da će pokleknuti pred prijetnjama i napadima, i poručio da Ankara ima priliku da u novom svjetskom, političkom i ekonomskom poretku nakon pandemije zauzme znatno važniju poziciju.

On je rekao da neke države posljednjih dana „dižu pretjeranu buku pod plaštom nezadovoljstva suverenim odlukama turskih vlasti o statusu Aja Sofije i resursima u Egejskom moru“, prenosi agencija Anadolija.

"Mi znamo da se tu ne radi ni o Aja Sofiji, ni o Egejskom moru, već da njima ustvari smeta prisustvo turskog naroda i muslimana na ovom području. Tu realnost polako svi počinju shvatati i polako smiruju i prilagođavaju svoje retorike", kazao je Erdogan.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније