Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavila: M.L.B. ]

24. 07. 2020. 15:02 >> 15:01
3

STAMPEDO U ISTANBULU

Vjernici probili policijski kordon prema Aja Sofiji

Hiljade vjernika pohrlilo u Istanbul da prisustvuju prvoj molitvi u Aja Sofiji od kako je pretvorena u džamiju. Došlo i do incidenta. Probijen kordon policije.

Oko 500 vjernika moli se unutar građevine, dok se nekoliko hiljada njih moli napolju uz prisustvo 20.000 policajaca. Ulice oko Aje Sofije su blokirane.

Međutim, nekoliko hiljada građana koji nisu mogli da priđu Aji Sofiji opkolili su okolne ulice.

AP prenosi da su zanemarene mjere protiv širenja korona virusa.

Propadnici policije jedva zadržavaju nadolazeću masu, a na jednom mjestu došlo je i probijanja blokade i pravog stampeda.

Građani su uspjeli da odguraju policajce koji su blokirali ulicu i u velikom broju su pojurili ka Aji Sofiji, prije nego što je policija ponovo uspostavila kontrolu.

U Grčkoj će zbog ovog događaja crkve zvoniti u znak protesta i na njima su spuštene zastave na pola koplja, a patrijarh Grčke pravoslavne crkve služiće posebnu misu.

Portparol grčke vlade Stelios Petsas kazao je da je danas težak dan i da su se "sjenke nadvile" pretvaranjem Aja Sofije u džamiju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније