Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 07. 2020. 09:51 >> 09:49

DRŽAVNI UDAR 1990.

Pronađena tijela ubijenih oficira u Sudanu

Tijela 28 oficira sudanske vojske koji su pokušali državni udar 1990. godine protiv bivšeg predsjednika Omara al-Bašira, pronađena su u masovnoj grobnici u Omdurmanu, u blizini Kartuma, izjavio je danas državni tužilac.

 

Tijela su locirana nakon tronedeljne istrage, rekao je tužilac Tajelsijer Elhiber.

"Poslije tri nedjelje pretrage, pronađena je masovna grobnica. Rade se ekshumacije i ljekari sprovode testove radi identifikacije", naveo je.

Oficiri su bili opkolili vojni štab, kao i nekoliko kasarni, prije nego što su uhapšeni i po kratkom postupku pogubljeni.

Al-Bašira (76) je vojska zbacila s vlasti u aprilu prošle godine.

U decembru je osuđen na dvije godine zatvora zbog korupcije i pranja novca. Ove sedmice se ponovo našao na sudu, suočen s optužbama za organizovanje državnog udara 1989, kada je uz podršku islamista srušio vladu i došao na vlast.

Protiv njega se vodi niz pravnih postupaka, a traži ga i Međunarodni krivični sud zbog optužbi za ratne zločine i genocid u Darfuru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније