Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

22. 07. 2020. 10:42   >>  10:45

ČIKAGO

Pucao iz automobila u pokretu, 14 osoba ranjeno

U pucnjavi koja se noćas dogodila ispred jedne pogrebne kapele u Čikagu ranjeno je 14 osoba koje su prevezene u bolnicu. Zbog porasta kriminala gradonačelnik Čikaga najavio saradnju sa federalnim agentima.

Četrnaest osoba povrijeđeno je u pucnjavi u blizini pogrebne kapele, potvrdili su policijski zvaničnici.

Hitna pomoć prevezla je 14 teško povrijeđenih osoba u obližnju bolnicu. Na njih je pucano iz vozila u pokretu dok su se nalazili ispred kapele u južnom dijelu grada.

Zamjenik šefa čikaške policije Erik Karter rekao je da je kasnije pronađeno zapaljeno vozilo, a da se za osumnjičenima traga. Za sada je privedena jedna osoba.

Do pucnjave je došlo u trenutku kada Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost planira da rasporedi desetine saveznih agenata u Čikago kako bi pomogli gradu da se izbori sa rastućim kriminalom.

Gradonačelnik Lori Lajtfut rekao je da će grad sarađivati sa saveznim agentima u borbi protiv kriminala.

Lajtfut je ranije kritikovao predsjednika SAD Donalda Trampa zbog slanja saveznih agenata u Portlandi poslije nasilnih protesta zbog policijske brutalnosti koji su uslijedili nakon smrti Džordža Flojda u Mineapolisu.

Lajtfut je izjavio da očekuje da Čikago dobije dodatne resurske kako bi mogli da sarađuju sa saveznim agencijama koje već rade sa gradom, uključujući FBI, Agenciju za suzbijanje droga i Biro za alkohol, duvan, oružje i eksplozive.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније