Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; Objavila: M.M. ]

21. 07. 2020. 23:08 >> 23:17
2

JANGCE PONOVO BUJA

Vuhan pred novom katastrofom

Poslije novih obilnih padavina, kineska rijeka Jangce ponovo buja, zbog čega nadležni u Kini strahuju da bi se mogle ponoviti razorne poplave.

Usljed poplava je više od 140 ljudi nedavno poginulo ili se vodi kao nestalo.

Zbog velike količine padavina, velika brana "Tri klisure" uzvodno kod grada Vuhana u provinciji Hubej, ponovo trpi pritisak - prema izvještaju državne novinske agencije Sinhua, priliv vode u akumulaciono jezero iza brane u petak je dostigao ovogodišnji rekord.

Druge rijeke u slivu Jangcea na više mjesta su se izlile iz svojih korita, zbog čega se u Hubeju sprovode mjere za odbranu od poplava, navodi AP.

U ruralnim predjelima oko jezera Pojang, usjevi su se našli pod vodom, a u nekim selima nema tekuće vode i struje.

Poplave u Kini tokom ovog mjeseca su uništile više od 12.000 kuća, oštetile 380.600 hektara usjeva i na različite načine pogodile više od 20 miliona stanovnika 24 kineske provincije, većinom na jugu zemlje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније