Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

18. 07. 2020. 21:25   >>  21:31

NEPOZNAT UZROK

Pokrenuta istraga o podmetanju požara u katedrali u Nantu

Tužilaštvo u Nantu na zapadu Francuske saopštilo je danas da je otvorilo istragu za "podmetanje požara" koji je izbio u katedrali u tom gradu jer je vatra počela da se širi sa tri mjesta, javila je agencija Frans pres.

"Za sada se vodi istraga o podmetanju požara. Još ništa ne možemo da zaključimo jer imamo dosta posla", navelo je tužilaštvo.

Vatrogasci su ranije danas saopštili da je lokalizovan požar i da šteta na katedrali ne može da se poredi sa velikim požarom Notr Dama u Parizu.

"Oštećenja su registrovana oko velikih orgulja i čini se da je taj instrument skroz izgoreo. Platforma na kojoj se nalazi je veoma nestabilna i mogla bi da propadne", naveli su vatrogasci.

Kako su prenijeli lokalni mediji, požar gasi oko 100 vatrogasaca.

Televizija El Se I (LCI) javila je da će Nant tokom dana posjetiti premijer Žan Kasteks (Jean Castex).

Katedralu Svetog Petra i Svetog Pavla u Nantu je 1972. godine zahvatio požar. Tada je dio krova oštećen, a vatrogasci su lokalizovali vatru poslije pet sati. Zdanje je otvoreno 1985. godine poslije radova.

Ta katedrala je i sjedište biskupije u Nantu. Proglašena je za istorijski spomenik 1862. godine.

U Parizu je 15. aprila prošle godine izbio požar u katedrali Notr Dam, a mnogi mediji danas već upoređuju požar katedrale u Nantu sa vatrom koja je uništila i oštetila dio Notr Dama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније