Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

13. 07. 2020. 22:18 >> 22:21

U JUNU

SAD ostvarile najveći budžetski deficit u istoriji

Vlada SAD je ostvarila najveći mjesečni budžetski deficit u istoriji u junu, jer se potrošnja na programe za borbu protiv suzbijanja korona virusa povećala a prihod od poreza se smanjio jer je mnogo ljudi ostalo bez posla.

Ministarstvo finansija SAD-a saopštilo je danas da je deficit u prošlom mjesecu bio 864 milijardi dolara i najveći je u istoriji ove države, dok je u aprilu deficit bio 738 milijardi dolara.

Taj iznos je povezan i sa novcem koji je Kongres obezbijedio kako bi se smanjio uticaj raširenih obustava rada do kojih je došlo u nastojanju da se ograniči širenje pandemije.

Za prvih devet mjeseci ukupan deficit je 2,74 biliona što je takođe rekord za takav period.

Sa ovim podacima kongresni budžetski odbor predviđa da će godišnji deficit dostići 3,7 biliona dolara.

Taj iznos bi premašio prethodni najveći godišnji deficit iz 2009. godine koji je zbog Svjetske ekonomske krize bio 1,4 biliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније