Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.L.B. ]

13. 07. 2020. 21:40 >> 21:37

ZA KATALONIJU

Španski sud suspendovao odluku o uvođenju karantina

Špansko pravosuđe danas je suspendovalo odluku o ponovnom uvođenju karantina za stanovništvo u Ljeidi i okoloni kako su to u nedjelju naložile lokalne vlasti pokrajine Katalonije zbog širenja korona virusa.

"Sud Ljeide odlučio je da ne potvrdi mjere koje su preduzele lokalne vlasti, jer su u suprotnosti sa zakonom", naveo je Viši sud Katalonije.

Na tu odluku kojom se suspenduje karantin, može da se podnese žalba.

Lokalne vlasti naložile su da od nedjelje u ponoć 200.000 stanovnika bude u karantinu zbog ponovnog širenje korona virusa u tom dijelu zemlje.

Poslije naglog pada broja zaraženih i umrlih u Španiji, koja je bila jedna od najviše pogođenih zemalja u Evropi sa više od 28.400 preminulih, ponovo su se pojavila žarišta korona virusa.

Zona Ljeide posebno brine lokalne vlasti, a do ponovnog razbuktavanja epidemije na tom području došlo je vjerovatno zbog dolaska sezonskih poljoprivrednih radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније