Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

08. 07. 2020. 23:11   >>  23:20

U JAPANU

Ministar i njegova supruga optuženi za kupovinu glasova

Bivši japanski ministar pravde Kacujuki Kavai i njegova supruga, poslanica Anri optuženi su za kupovinu glasova na prošlogodišnjim izborima, saopštio je sud.

Oni su uhapšeni prošlog mjeseca.

Kacujuki (57) i Anri (46) Kavai uhapšeni su u junu pod sumnjom da su platili milione jena političarima i pristalicama u prefekturi Hirošima kako bi obezbijedili glasove na izborima za gornji dom parlamenta u julu prošle godine, prenosi Kjodo.

U saopštenju suda se navodi da su oni uplatli 1,7 miliona jena (15.800 dolrara) na račune pet osoba, a da je Kacujuki platio 27,31 milion jena (255.000 dolara) za 103 ljudi, kako bi Anri bila izabrana u Gornji dom parlamenta.

Kacujuki Kavai je priznao da je prosljeđivao novac, ali je negirao da je namjeravao da kupi glasove, dok je Anri rekla da se ne sjeća da je bila uključena u nelegalne aktivnosti.

Ako budu proglašeni krivima pobjeda Anri Kavai u distriktu Hirošima biće poništena.

Oboje su zbog skandala istupili iz vladajuće Liberalno-demokratske partije.

Pojedini lokalni političari koji su priznali da su primili novac dali su ostavke, ali je tužilaštvo odlučilo da ih ne goni, jer nijesu iznuđivali novac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније