Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Agencije ]

04. 07. 2020. 07:07 >> 07:05
1

PUTIN OCIJENIO

Isti tretman za građane bez obzira na rasu, pol ili vjeru

Ophođenje prema državljanima Rusije jednako je bez obzira na rasu, pol ili vjeru, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je tokom virtuelnog sastanka sa članovima radne grupe koja je sastavljala izmjene Ustava rekao da Rusija nikada nije imala, nema niti će imati bilo šta što je povezano sa uskraćivanjem bilo čijih prava na osnovu seksualne orjentacije, rase ili religijskog vjerovanja.

Putin se našalio u vezi sa isticanjem zastave sa duginim bojama na zgradi Ambasade SAD u Moskvi krajem juna.

"Oni (zaposleni u Ambasadi) su pokazali nešto o tome ko tamo radi (u Ambasadi SAD)", rekao je Putin nakon što je čuo priču o isticanju zastave.

Govoreći o ograničenjima koja su na snazi u Rusiji, predsjednik je pomenuo zabranu promovisanja homoseksualnosti među maloljetnicima.

Putin smatra da treba prvo pustiti osobu da odraste, pa da onda donese odluke o svojoj sudbini.

"Ništa ne smije biti nametnuto, to je ono protiv čega smo mi", objasnio je Putin.

Prema riječima ruskog predsjednika, oni koji optužuju Rusiju za kršenje prava seksualnih manjina "jednostavno udaraju glavom u zid", upozorivši da im je bolje da se čuvaju.

On je podsjetio na krivično gonjenje sa kojim su u pojedinim zemljama suočene osobe koje su "netradicionalne seksualne orjentacije", uključujući SAD, kao i na smrtnu kaznu u nekim drugim državama, javio je TASS.

Ambasada SAD u Moskvi je 25. juna istakla zastavu u duginim bojama duž fasade zgrade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније