Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

29. 06. 2020. 23:50   >>  23:47

NETANJAHU PORUČIO

"Spreman sam za pregovore sa Palestincima"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao da je spreman da pregovara sa Palestincima o miru.

Netanijahu je ujedno apelovao na njih da "ne propuste još jednu deceniju u pokušaju da unište Izrael".

"Izrael je spreman za pregovore, ja sam spreman za pregovore i vjerujem da se mnoge arapske zemlje nadaju da ćemo ući u takve pregovore sa Palestincima", rekao je Netanjahu na videu emitovanom jutros na virtuelnom samitu koji je organizovala grupa "Hrišćani ujedinjeni za Izrael".

Govoreći o namjeri da se uspostavi suverenitet Izraela nad djelovima Zapadne obale Netanjahu je ocijenio da se time "neće umanjiti šanse za mir već će to doprinijeti miru".

"Vizija predsjednika SAD (Donalda Trampa) konačno donosi kraj iluziji o rješenju (po modelu) dvije države i poziva na realistično rješenje dvije države", rekao je Netanjahu učesnicima konferencije, ocijenivši da bi Palestinci trebalo da podržavaju Trampov stav o miru, prenosi B92.

Zvanična debata o aneksiji počeće u izraelskom parlamentu 1. jula, navode izraelski mediji.

Netanjahu je obećao da će anektirati stratešku dolinu Jordan i sva jevrejska naselja, što čini oko 30 odsto Zapadne obale, u skladu sa Trampovim bliskoistočnim planom predstavljenim u januaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније