Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Klix.ba, objavila B.B. ]

23. 06. 2020. 23:28 >> 23:25

NASTAVLJENE TENZIJE

Južnjaci šalju letke, Kim postavio zvučnike na granici

Južnokorejski aktivisti poslali su noćas hiljade letaka preko granice sa Sjevernom Korejom, a taj potez će, kako se očekuje, doprinijeti porastu tenzija na granici dvije Koreje.

Aktivista Park Sang-hak rekao je da je njegova grupa preko granice poslala 20 balona sa 500.000 letaka, 2.000 novčanica od jednog dolara i knjiga malog formata o Sjevernoj Koreji.

Park je poreklom sa Sjevera, ali je prebjegao u Južnu Koreju. Kako objašnjava, leci su borba za pravdu i oslobođenje Sjevernokorejaca.

On je osudio "varvarsku" vladavinu sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, za koga kaže da je "zlo".

Neprijateljstva na Korejskom poluostrvu porasla su naglo prošle nedjelje kada je Sjeverna Koreja digla u vazduh međukorejsku kancelariju za vezu na svojoj teritoriji, iz bijesa što Južna Koreja šalje letke protiv nje.

Sjeverna Koreja je na slanje letaka, odgovorila i postavljanjem oko 20 propagandnih zvučnika u regijama duž međukorejske granice, što je oko polovina broja zvučnika uklonjenih u sklopu sporazuma iz 2018. s Južnom Korejom, rekao je u utorak vojni izvor iz Seula.

Sjever je prvi put u nedjelju ponovo počeo da instalira zvučnike unutar Demilitarizovane zone koja je razdvojila dvije Koreje, a što je posljednja u nizu akcija koje su pojačale napetosti na Korejskom poluostrvu.

Očekuje se da će Sjever instalirati više zvučnika, jer ih je prethodno bilo 40, navodi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Pjongjang će, kako se očekuje, nastaviti emitovanje poruka protiv Seula putem zvučnika.

Južna Koreja analizira kako da odgovori na očigledan pritisak.

Ministarstvo obrane Južne Koreje saopštilo je u ponedjeljak da pomno nadgleda poteze Sjevera, dodajući da je vojska "u potpunosti spremna da odmah reaguje na različite mogućnosti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније