Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.Mi. [ Beta ]

17. 06. 2020. 21:06 >> 21:04

FON DER LAJEN

Neće prestati govor o rasizmu i diskriminaciji

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen priznala je danas da postoji nedostatak rasnog i etničkog diverziteta unutar institucija EU i obećala danas da neće prestati da govori o rasizmu i diskriminaciji.

Ona je tokom rasprave u Evropskom parlamentu o rasizmu i policijskom nasilju rekla da želi da ispita ta pitanja do kraja.

"Pogledajmo oko nas u ovoj sali. Diverzitet našeg društva nije predstavljen. I ja ću prva priznati da stvari nisu bolje među komesarima, među zaposlenim u Evropskoj komisiji", rekla je ona u sali Evropskog parlamenta.

Dvadeset sedam komesara EK su po jedan iz svake zemlje članice. Svi članovi tima Fon der Lajen su bijeli.

"Zato kažem treba da govorimo o rasizmu i treba da djelujemo. Uvijek je moguće promijeniti smjer ako postoji volja da se to uradi", rekla je ona.

Evropski poslanici u petak će glasati o rezoluciji vezanoj za smrt Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je ugušen u Mineapolisu kada je bijeli policajac prilikom privođenja pritisnuo koljeno na njegov vrat gotovo devet minuta dok je on molio za vazduh i na kraju prestao da se pokreće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније