Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 06. 2020. 12:01 >> 12:04

SARADNJA TEHNOLOŠKIH KOMPANIJA

Plan protiv zlostavljanja maloljetnika na internetu

Dvadesetak kompanija poput Amazona, Epla, Fejsbuka, Gugla i Majkrosofta, okupljenih u Tek koaliciji (Tech Coalition) najavilo je danas plan zajedničke borbe protiv seksualnog zlostavljanja maloljetnika na internetu.

Kompanije se posebno obavezuju da će finansirati "fond za istraživanja i inovacije u iznosu od nekoliko miliona eura kako bi kreirali tehnološke alatke za sprečavanje i efikasniji rad na iskorjenjivanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja djece na internetu", navodi ta koalicija.

Organizacija će takođe objaviti godišnji izvještaj o uloženim naporima i najavljuje stvaranje "godišnjeg foruma" na tu temu.

"Istraživački projekti biće sprovedeni nezavisno od Tek koalicije i njenih članova, a obuhvatiće pilot studije o temama poput razvoja prijetnji, efikasnosti intervencija za senzibilizaciju i odvraćanje, načina za poboljšanje rada moderatora", navodi organizacija.

Taj novi plan će nam "pomoći da dijelimo najnovija dostignuća, saznanja i alatke širom digitalnog ekosistema. Nijedna pojedina kompanija ne može sama da se izbori sa tim problemom", rekao je zvaničnik Gugla Kent Voker.

"Fejsbuk je ponosan što doprinosi ovoj inicijativi za koju se nadamo da će dovesti do stvarnih promjena kako bi se osigurala bezbjednost djece", rekla je generalna direktorka Fejsbuka Šeril Sandberg.

Tek koalicija je nastala prije 15 godina u cilju koordinisanja napora na uspostavljanju tehnoloških alatki za moderaciju na velikim digitalnim platformama, uglavnom automatizovanim sistemima za prepoznavanje dječje pornografije.

Uprkos strogim pravilima protiv svih sadržaja koji seksualno iskorišćavaju djecu, mreže koje koriste mladi poput Snepčeta (Snapchat), TikToka, Jutjuba ili Instagrama, redovno se kritikuju zbog nedovoljne zaštite djece od predatora na mrežama, što šteti njihovom ugledu i uskraćuje im prihode od oglašivača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније