Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta/Objavio: I. P. ]

03. 06. 2020. 12:45 >> 12:44

PAPA FRANJO

"Ne može se tolerisati rasizam"

Papa Franja ocijenio je danas da se ne može tolerisati nijedan oblik rasizma, ali je takođe osudio nasilne reakcije koje su uslijedile nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu.

 

"Ne možemo tolerisati niti zatvarati oči pred bilo kojim oblikom rasizma ili isključivanja i tvrditi da branimo svetost ljudskog života", rekao je papa Franja, dodajući, međutim, da se "ništa ne dobija" nasilnim reakcijama posljednjih nekoliko dana.

Papa je rekao da se moli za "Džordža Flojda i sve koji su izgubili život zbog grijeha rasizma" i izrazio saučešće svima koji su u žalosti.

Poglavar Rimokatoličke crkve je takođe pozvao na nacionalno pomirenje i mir.

Američki predsjednik Donald Tramp suočen je sa najozbiljnijim građanskim protestima tokom svog mandata, pošto na stotine hiljada Amerikanaca demonstrira zbog ubistva Džordža Flojda 25. maja tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu, kada mu je policajac bijelac koji je sada optužen za ubistvo, Derek Čuvin koljenom pritisnuo vrat i držao ga u tom položaju skoro devet minuta, sve dok nije prestao da se pomjera, iako je Flojd molio za vazduh i govorio da se guši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније