Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92 ]

02. 06. 2020. 09:39 >> 09:38

U RUMUNIJI

Premijer kažnjen 500€: Pušio u kabinetu i nije nosio masku

Premijer Rumunije Ludovik Orban i četiri ministra morali su da plate kaznu zbog nepoštovanja "korona mjera".

Oni su, prema pisanju rumunske agencije Mediafaks, morali da plate kaznu, jer nijesu nosili zaštitne maske na poslavi rođendana premijera u njegovom kabinetu.

Fotografija sa rođendanske proslave dospjela je u javnost zbog čega je Orban morao da plati oko 500 eura, jer nije nosio zaštitnu masku, a i pušio je u svom kabinetu.

Kaznu u istoj visini morao je da plati i šef rumunske diplomatije Bogdan Auresku, koji je, takođe, pušio.

Inače, u Rumuniji je već godinama zabranjeno pušenje u javnim prostorima, a zbog koronavirusa predviđena je i obaveza nošenja maske. Ministar privrede Virgil Popesku i ministar transporta Lučijan Bode dobili su manje novčane kazne, jer nijesu nosili maske.

Potpredsjednik vlade Raluka Turkan dobio je najmanju kaznu, "samo" 1.000 leja, zato što je na proslavi imao masku sa sobom, ali ne na mjestu gdje treba da stoji, već oko vrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније