Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

29. 05. 2020. 07:58 >> 07:57
3

OGRANIČENA ZAŠTITA

Tramp potpisao uredbu o društvenim mrežama

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici.

"Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu, ograničavaju, dodaju, kreiraju, sakriju, mijenjaju virtuelno svaki oblik komunikacije", rekao je Tramp prije nego što je potpisao uredbu.

Kako javlja AP, on je ocijenio da je "bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije".

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju Tviter jer je pozvala korisnike da provjere činjenice iznijete u dva njegova tvita.

On je bio i zaprijetio da će zatvoriti društvene mreže jer se Tviter, kako je kazao, "umiješao u njegovu političku poruku".

Tramp je ocijenio da je provjera činjenica bila "urednička odluka" Tvitera i politički aktivizam.

To bi, kako je rekao, trebalo da košta te kompanije zaštite od tužbi za ono što se postavlja na njihovim platformama. Nova uredba će, kako vjeruje, podržati slobodu govora.

Kompanije poput Tvitera i Fejsbuka imaju zaštitu od odgovornosti po Zakonu o komunikacijama jer se tretiraju kao "platforme" a ne "izdavači" koji mogu da se suoče sa tužbom zbog sadržaja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније