Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, Objavila: R.B. ]

28. 05. 2020. 22:47 >> 22:46

U MALIJU

Džihadisti na motociklima ubili 27 civila

Naoružani muškarci na motorciklima ubili su 27 civila u centralnom dijelu Malija u tri napada na sela etničkih Dogona za manje od 24 časa.

Kako su rekli Rojtersu, oni vjeruju da su za tri napada izvedena između utorka i srijede uveče odgovorni džihadisti, koji često navode da brane stočare Fulane protiv poljoprivrednika Dogona, prenio je Rojters.

"Bili smo iznenađeni napadom na selo Tile. Sedmoro je ubijeno, svi Dogoni, neki od njih su živi spaljeni", izjavio je Jakuba Kasogem, zamjenik gradonačelnika Dukomoba, opštine u kojoj se nalazi Tile.

U napadima na sela u susjednim područjima Bankasu i Kori ubijeno je još 20 civila, od kojih je većina živa spaljena, naveli su lokalni zvaničnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније