Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

27. 05. 2020. 08:52 >> 09:04

PROJEKAT NASA-E I SPACEX-A

Danas lansiranje rakete sa posadom do MSS

Veterani Američke svemirske agencije NASA, astronauti Dag Harli i Bob Benken, danas će ući u istoriju na probnom letu rakete SpejsEks Falkon 9 (SpaceX Falcon 9) i kapsule Dragon ka Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Bijela kuća je najavila da će predsjednik SAD Donald Tramp prisustvovati lansiranju.

Kako prenosi Glas Amerike, uz povoljnu vremensku prognozu, zvaničnici SpejsEksa i NASA naveli su da će im prilikom lansiranja astronauta na prvom mjestu biti bezbjednost posade.

SpejsEks je na putu da postane prva privatna kompanija koja će poslati astronaute u svemir, što su do sada postigle samo tri države - Rusija, SAD i Kina.

Tramp i potpredsednik Majk Pens trebalo bi da stignu u Svemirski centar Kenedi na Floridi za lansiranje koje je zakazano u 16.33, po lokalnom vremenu.

To će biti prvi let u svemir iz SAD s ljudskom posadom od 2011.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније